Jdi na obsah Jdi na menu

Občasník 01/2017

24. 5. 2017

Tak nějak od toho prvního máje je všechno nějaké zabržděné. Poslední větší věc byl srub v Rychlebech, který stál opravdu za to. Pravda je taková, že jsem zabržděný já :-D
Jediné, k čemu jsem se dokopal je, že jsem dodělal V proměnách času 3. a to bylo 7.5. Ještě ke všemu jsem něco podobného našel na FB. Tak jsem měl chuť se na to i v....t, ale pak jsem si to rozmyslel. Byla by škoda v tom nepokračovat. Nápady a fotky jsou, jen najít tu chuť se k něčemu dokopat.
Trochu jsem si hrál se stránkama, zrušil jsem pozvánky na akce (ještě nevím, kam je budu dávat, nějaké místo se někde najde), výlety okolo komína a vandry jsem dal do složky Toulání.  
Tak nějak přemýšlím jaký je rozdíl mezi blogem a www stránkama, možná se někdy dozvím pravdu. Nebo až se budu opravdu nudit, tak si to vygooglím.

V sobotu 6.5. jsem tak nějak zazdil pochod Srdcem mezi bary, který byl letos prvním ročníkem. Mohla to být pěkná akce podle fotek na FB. Zkusím to příští rok znovu.

Počasí bylo docela dobré, tak jsme odpoledne šli na menší prochajdu po Jeseníku. Z Brooklynu až k Emku se zastávkou na kolotočích, kde se dceruška dvakrát svezla. Proběhla i malinová cukrová vata, která jako malina nechutnala. Nevím, kde berou ty chutě. Po cestě zpátky jsme se stavili na pivo do Jesenického minipivovaru, na čepu měli nějakého Muzikanta, ale nebyl nic moc. Dali jsme si po jednom a šli jsme domů. Když jsem tam byl loni, tak mi chutnal, asi nějaká nepodařená várka. Uvidíme příště, až zase půjdeme okolo, tak ho otestuju.

img_20170511_144752-effects.jpg

Založil jsem účet na Instagramu, ale nějak nechápu jeho smysl. Co se mi na něm zatím líbí, je, že umí upravovat fotky. Ale to umí i pan Google s jeho asistentem, vždycky něčím překvapí. Z fotky na smazání udělá docela podařený kousek. Profík může být každý wink.
Ve čtvrtek 11.5. jsem měl nucené volno a doma se mi sedět v tak krásný den nechtělo, tak jsem vyrazil směr lázně, někam si opéct.
V pátek klasicky na dvě (nějak se mi to nikdy nezadaří dát si dvě, nevím kde je problém, zase to skončilo u prvního a posledního a co bylo mezi se nepočítá). angel
Na náměstí probíhalo 170. Zahájení lázeňské sezóny a dorazil i Koller, ale kdo by se tam v tom davu tlačil s celým Jesenickem.
V sobotu 13.5 je pěkně a v paneláku se sedět celý den nedá. Vařit se doma nikomu nechce, tak jdeme opéct buřty kousek za barák na pěkný plácek ve starém lomu. Naposledy jsme tam byli 1.1.2017 a byl tam hrozný bordel. Někdo se činil a pouklízel, jako bonus udělal z kulatinek pěkné posezení.

img_20170513_161428.jpg

Opekli jsme si buřta, dali jsme si pivko, pokecali a po příjemném odpoledni s živou muzikou z lázní (hrála Kristína) jsme šli domů. Asi tam budem chodit častěji, někdy se tam zastavte, je tam pěkně. Místo je bez jména, tak tomu říkám kemp U Zlatokopa, nějak není co vymýšlet. Je tam i pramen Zlatokopů. Pramen a kemp hlídá klaun, tak žádný bordel, všechno čekuje a tváří se docela přísně. 

img_20170513_161346-effects.jpg

Po cestě domů jsme pokradli lesní jahody na bálkon do truhlíku a malé semenáčky. To bude balkonové perma arboretum laugh.
Asi z nudy nebo nevím z čeho jsme v neděli 14.5. šli trhat na louku pampeluchy na med, aspoň bude v zimě čím sladit čaj. Chvilku jsme na louce poseděli u pivka, ale nad Šerákem bylo černo, tak jsme to raději zabalili a spěchali domů. Stejně nezapršelo.
Zbytek týdne se nic nedělo, jen šeď jesenického velkoměsta a práce.
Tak jsem docela chytal depresi, že se do konce měsíce nikam nedostanu, ale nakonec aspoň malý vandr o víkendu do Rychleb proběhl. Jen jak bude čas, tak bude report.

Přeju suchou stezku. Toulavej