Jdi na obsah Jdi na menu

Občasník 03/2017

28. 6. 2017

Není čas na nic krom flákání se po kopcích…

Tak co se dělo:
O víkendu 9.-10.6. proběhl malej, ale moc pěknej vandr na Borůvkovou horu, která je rozepsaná. Už je toho rozdělaného moc, ale ono je pořád kde lítat po kopcích a na tohle nějak nezbývá čas frown

pict0127.jpg

 

Monitor už je, ale V proměnách času není dodělané, asi ho nějakou dobu nebudu dělat. Takže asi do zimy voraz.  Zatím si kupte knížku Horské chaty v Jeseníkách laugh

Kolo je doskládané, už proběhly i dvě zkušební jízdy (nic nikde neupadlo), každá měla závratných 13 kilometrů. Po 10 letech na kole, docela boj…Teď už jen trénovat na ten blbej nápad, co jsem zmínil v občasníku č.2.

img_20170621_183717.jpg


Třetí červnový víkend byl docela upršený a proválený doma, krom hodinového bazénu na Priessnitzu. V sobotu večer přiletěl na okno kroužkovaný holub, který byl postřelený, dali jsme mu něco nazobat a když jsem ho chtěl chytit a podívat se, jak moc je zraněný tak se lekl a uletěl.

img_20170617_193625.jpg


Vedro a práce… Ale zase taková nuda to nebyla, na FB se rozjela zajímavá diskuse o stavbě chaty na Vřesové studánce. Všichni byli slušní a nikdo se neurážel, každý jen napsal svůj názor.

celek_2c.jpg
obludnost

 

Blíží se poslední červnový víkend a už mě to zase tahá ven, nějak už mě nic nenapadá kam vyrazit, ale nakonec se plán našel. Moc suprová procházka do NPR Praděd s přespáním někde v prostoru. Dobrý to bylo do nedělního rána, chytl jsem nějaký střevní moribundus a návrat do civilizace bylo utrpení, místy jsem myslel, že nedojdu. Naštěstí došel. Info z cesty na FB.

pict0068.jpg


V pátek jsem si byl koupit mapu Hrubého Jeseníku, rok se hledá doma a nikde není, je divné jak se věci z ničeho nic ztratí a až je člověk nebude potřebovat, tak se zase objeví laugh A jak jdu jistě k pokladně, když vím co chci, tak zahlídnu knížku o Jesenických chatách, rychle prolistuju a vím že ji musím mít. Je moc pěkně zpracovaná s hromadou starých i nových fotek. Za 390 pěnez, nekup to.

img_20170623_164934.jpg


V úterý 27.6. probíhala vernisáž výstavy Jesenické toulky aneb Jeseníkem zpátky v čase v Katovně. Nějak se mi tam ani nechtělo jít, ale nakonec jsem šel. Hrály tam děcka na kytary, něco zazpívali, pár lidí z města si tam střihlo proslov. No a co mě dorazilo, jak všichni se vrhli ke stolu s občerstvením, někteří se tam šli normálně jen najíst ani si neobešli tu výstavu. Co už, aspoň bylo okolo tabulí s fotkama místo a mohl jsem si to všechno v klidu a bez tlačení prohlídnout. Jinak v Jesenickém íčku mají moc fajn mapy ;-)

skenovani0001.jpg


Před vernisáží ještě dorazila ta hlavní věc toho mého divného nápadu, brzy to přijde... Není to nic extra, ale bude sranda ;-)
Dneska 28.6. jsem cestou z práce potkal čápa, to asi bude patřit k těm malým prťatům v Supíkách.

received_1822762138042051.jpg
já před léčebnou


 

Červen se blíží ke konci a další občasník bude někdy. Snad v červenci, pokud někde nezabloudím...